Fårets dag 2019

Hos Birthe og Keld Frandsen Radbyvej 44, 5320 Agerdrup 
spindes der garn, og der er mulighed for og prøve at spinde. Desuden er der udstilling og salg af hjemmelavede uldne produkter. Der kan ses en masse får(Texel) med lam og andre husdyr såsom ponyer, Jysk Kvæg, fjerkræ og kaniner.

Hos Lars og Marianne Skovmose på Ålemarksgyden 116, 5270 Odense N
kan du opleve en lille besætning med gotlandske pelsfår. Vi har også høns og der er kaffe på kanden. Du kan få information om får og fårehold, se skind, garn og filtning ved Mette Østman (Filtlaboratoriet).

Hos Michael Frederiksen Dongsvænget 1, 5772 Kværndrup
fremvises der Texel får med lam og tales om avl af disse.

Hos Bente Gaarde Christensen Tværbymark 26-28, 5970 Ærøskøbing
Honninghuset Ærø fremviser Marsk, Oxfordown kryds m. Swartbles – åbenstald – gård butik med fårets produkter (garn, skind, strik, og kød) – smagsprøver i dagens anledning.

Hos Lise-lotte og Martin Phillip. Lindehusvej 2a, 5750 Ringe
fremviser vi fårene gående med lam (SÅNE 20 MODERFÅR OG 3 VÆDDER). Så har vi også gl. dansk sortbroget frilandsgrise der også går med afkom. Ud over dyrene har vi lavet en aftale med et par hestepiger som kommer og vil give trækketure med deres heste, vi har fået lavet en aftale med nogle af de fynske LAND ROVER folk om at de kommer med deres biler og fortæller lidt om om hvad de kan bruges til, ud over dette kommer der et par damer med deres rokke og sidder og spinder. Til sidst så har vi jo åbnet gårdbutik med salg af eget grisekød , hjemmelavet marmelader og selvfølgelig lammekød (til efteråret) og den er jo selvfølgelig åben på dagen.

Hos Mette Clement Jørgensen. Herredslund. Herredsbjerg 16 5683 Hårby
Vi har klappe får og lam af racen Gotlansk, islansk. Der vil være salg af eget garn og strik. vi har cafe med hjemmelavet kage, te kaffe og nålefiltning for børn.

Hos Connie og Peder Dreyer Bindekildevej 93 5250 Odense SV
fremvises der får med lam af Sånefår – Texel og blandning af disse. En snak om får. Herudover kan vi fremvise sortbrogede grise – Herefordkøer – høns. Gårdbutikken er åben med grillpølser, kaffe og kage + brød af eget mel. Der er åbent for salg af lammeprodukter i fryseren – garn – skind og strik til børn. Der vil være en lille skattejagt om får for hele familien. Der kommer en spindekone med sin rok og man kan også selv få lov at prøve at spinde på rok og ten.

Hos Dorthe og Dan Mortensen Kalvegangen 23 5471 Søndersø
fremvises der Wensley Dale med lam, skind – garn og strikkeprodukter og snak om avl af disse får.

Hos Lotte Feldborg Skovgårdsvej 2 Kragelund 5853 Ørbæk fremvises der Gotlandske Pelsfår strik – garn og skind.

Hos Pia Orup og Jørgen Larsen Kirkevej 81 Nr. Højrup 5450 Otterup
Vi har 4 wensleydale, og 2 merino får, samt en vædder af hver. Vi viser stalden frem, og forhåbentlig er vejret så godt, at man kan gå en tur omkring folden. Værkstedet med farvning og spinding af garn er åbent, og der er bål med snobrød og smagsprøver på lam. Der serveres kaffe og kage.

Hos Anette Fjordvang og Dan Kvolsgaard, Hasmarkmosen 33 Hasmark Mark 5450 Otterup
fremvises der Sånefår og Wensley Dale og Mohairgeder – garn – skind og strik

Jette Kruse Larsen Kragemosevej 17 5683 Hårby
Finuldsfår krydset med Suffolk.

Lisbeth og Michael Nielsen Dyhrhavelund Kajbjergvej 4, Tårup, 5871 Frørup
Gotlandske Pelsfår og Texel blanding