Køb/Salg

Kære medlemmer! Vi arbejder stadig på at få hjemmesiden ordentlig op at køre. Men imellem tiden kan I kontakte mig, hvis I har noget, som I gerne vil sælge/bytte/købe fra andre medlemmer og jeg vil være behjælpelig med at få det på siden. conniedreyer@hotmail.com

Thorild og Ole Nørgaard på Strynø sælger Får.

Vi har besluttet at reducere vores besætning og har derfor nogle gode avlsdyr til salg. Gennem tiden har vi haft Finuld, norsk Spelsau og gotlændere. Nogle er blevet krydset og andre er stadigvæk ren-racede. Billederne er taget forskellige år, så det er ikke disse dyr der er til salg, men de viser et udpluk af, hvad de voksne har fået af lam.
Vi har økologisk autorisation, M3 status, vi mangler klovsyge attest lige nu, men den kan skaffes. Det er lykkedes at reducere brug af ormemiddel ved forskellige tiltag for at undgå resistens. Dyrene sælges i god huld, lus og ormefri (gødningsprøver og evt. ormekur) klovbeskåret og klippet som årstiden kræver det.
Vi har 4 renracede gotlændere efter rigtig gode pelsmønstrede dyr, dygtige mødre og dejlig tillidsfulde. Dertil kommer to der er krydset til hhv finuld/gotlænder og spelsau/gotlænder. Denne gruppe er bedst egnet til pelsdyr, men de kan selvfølgelig godt gå sammen med andre racer og lave god spindeuld. De går med lam lige nu, som skal være klar til at skilles fra før de evt. kan forlade os. Lammene skal slagtes. Vi har ikke vædder til gotlænderne, hvis det skal være ren gotland. Gotlænderne er hhv 3 og 4 år.
Så har vi to der er krydset finuld/spelsau, de er 4 og 5 år gamle. Disse giver en rigtig god spindeuld som adskiller sig fra de rene finuld og spelsau ved at give mere glans end man normalt ser ved finuld og mere bunduld end man normalt ser ved spelsau. Der er noget dækhår, men krydset til en ren finuld (f.eks.) giver de lam med en finfibret uld med flot glans. Gode avlsdyr som klarer sig fint og passer sine lam. Trygge og tillidsfulde.
Endelig er der et får på 2 år som er ren spelsau og en gimmer fra 2017 der er 75% spelsau, 25% finuld. Pels og avlsmæssigt giver denne krydsning skind som spelsau og gode moderegenskaber.
Vi sælger fårene mindst to ad gangen til samme sted, da de er knyttet til hindanden og har brug for at følges ad.
Prisen er 1.200-1.500 kr plus moms oveni.
Hvis I er interesseret så skriv en mail til – norgaard@strynet.dk eller ring 2874 3484
MVH Thorild Nørgaard – 5943 Strynø
 
Ole Nørgaards billede.
Ole Nørgaards billede.
 

 

Birthe Lis Kristensen “Hasselnæs Spælsau” på Helnæs sælger 1 vældig tamt moderfår fra maj 2016, (mor Norsk Spelsau og far Merino) med 2 gimmerlam født 30.03.18. Faderen er igen ren Merino, hvorved lammene nu er 75 % Merino og 25%  Norsk Spelsau. Alle 3 dyr er hvide. Jeg har eksperimenteret igennem et par år med krydsning af Norsk Spelsau og Merino for at opnå en blødere uld af hensyn til strikning, spinding og vævning.

Birthe har ligeledes et vædderlam til salg født 5. april 2018 (50 % Spelsau og 50 % Merino).  Kontakt Birthe på tlf. 61502385