skip to Main Content

Bustur til Lolland LØRDAG den 29. april 2023

Fantastisk mulighed – hygge og læring på samme tid!

Ta’ med på tur til Lolland og mød fåreavler David Wootton og hans besætning. Vi vil opleve læmninger, få læmmehjælp under kyndig vejledning af en dyrlæge. Vi kommer helt tæt på og får lov til at mærke og se. Er der interesse for klove, kastrere, at give sonde eller andet, så er det på dette kursus det kan lade sig gøre.

Dyrlæge Inga Stamphøj vil herudover – mellem læmningerne – undervise i spotning af indvoldsorm og lære os, at følge parasit-trykket i vores egne besætninger.

Inga kommer derefter til Odense en gang i forsommeren og en gang i sensommeren og følger op på kurset. (Du kan godt deltage i Odense, selvom du ikke har været med på turen)

Vigtigt – du skal til kurset medbringe rent fodtøj, der altså ikke har været hos får i mindst 7 døgn. Praktisk tøj er at foretrække, da vi kommer tæt på dyrene. Er du ikke frisk, skal du blive hjemme. Området er røgfrit.

Det praktiske

Turen er gratis for medlemmer af foreningen og du kan med fordel medbringe frisk fårelort – helst i en pose.

Vi kører fra Fyns Familielandbrug kl. 09.00 og vi er hjemme igen sidst på eftermiddagen. Foreningen sørger for frokost. Fyns Familielandbrug har adresse Rugårdsvej 197, 5210 Odense NV – er der mange deltagere omkring Nyborg, kan vi eventuelt have en opsamling hér.

Tilmelding

Tilmelding til marianne.skovmose@gmail.com eller via sms til 6061 1004 med oplysninger omkring præcist antal, af hensyn til bus og om der ønskes opsamling ved Nyborg. Tilmelding senest 1. april 2023.

Back To Top