skip to Main Content

Vinderen af 2021 Foto konkurrencen og et gavekort på 300,- kr. til COOP blev Laurits og hans familie.

Klik på overskriften ovenfor for at læse hele artiklen.

”Klokkefrøer og Havudsigt”

Må være overskriften på dette interview med Laurits, Lisbeth og Michael, som bor naturskønt i nærheden af Tårup Strand ved Frørup. Familien startede deres fårehold i 2016 med to ilæmmede får ved navn Maren og Mette. Maren og Mette fik blandt andet lammene Buller og Blacky og så var familien i gang. 

Besætningen er nu på 12 moderdyr, 1 vædder og 21 lam. Moderdyrene er en blanding af Gotlænder og Texel, vædderen er Texel , og ifølge Lisbeth og Michael fungere denne racesammensætning rigtig godt sammenlignet med rene Texel læmninger.

Dyrene flyttes ofte og til varierende græsarealer hos lokal landmand og dyrene har derfor lært selv at gå op i ”flyttebilen”, de ved at der er nyt grønt græs ved næste ”stoppested”.

Fårene går p.t. med deres lam på Tårup Strand Campings strandegn bland klokkefrøer, vandhuller og campister og med den skønneste udsigt til Storebælt og lavbroen.

Lisbeth og Michael, som er landbrugs uddannede, går hele vejen efter kvalitet, det være sig græs, hø, græs/lucerne wrap, flytbart el. hegn, sliksten/mineraler i balje, kamera overvågning og sidst men ikke mindst, at producere eget godt kød.

Laurits syntes godt om fårehold, nyder at nusse om dyrene og hjælper flittigt far med arbejdet i stalden og på marken. Laurits har som så mange været Covid-19 hjemsendt fra skolen og i den forbindelse kan man jo godt hjælpe til med læmningerne, også selv om man må forlade en ”online” skoletime uden varsel. 

Laurits har også en hund på et år, som på sigt skal læres op i at komme med på jagt sammen med Lisbeth og hendes hund.

Afslutningsvis ønsker Fynske Fåreavleres bestyrelse held og lykke med bedriften og mange tak for de dejlige billeder. /Jytte

Back To Top