skip to Main Content

Klimafolkemøde i Middelfart – Uld er Guld

Link til Klimamødets program: https://klimafolkemoedet.dk/

_______________________________________________________________________________________________________

Jeg skriver til dig, fordi du arbejder med uld og/eller fåreavl.


På det kommende Klimafolkemøde i Middelfart 1.-3.september har Berit Kiilerich og jeg taget initiativ til en bod, der skal handle om uld som en bæredygtig ressource – Uld er Guld.

Uld som klimavenlig ressource. Vi vil vise og inspirere til at bruge fåreavl og vores danske uld, som der er rigeligt af. Der kasseres endda meget, ikke bare i Danmark, men i hele Europa. Uld er ikke bare uld, vi kan lære at udnytte de forskellige fåreracers egenskaber. Vi vil vise forskellige nye måde at anvende ulden på, hvor vi nytænker både fremstillingsproces og produkter i hele uldens cyklus. Den rå uld som gødning i landbrug og have, vandbesparelse, jordforbedring og gødning – inddragelse af ’affaldsuld’ til bolig og beklædning – viden om og udnyttelse af forskellige fåreracers egenskaber – værdiskabelse af ulden – nye produkter, der ikke skaber affald, fx urner, som kan formulde 100%.

Det er ikke en kommerciel bod. Det handler udelukkende om, at formidle og give viden og ideer videre om klimavenlige tiltag med uld. Vi er bevidste om, at fåreavl og uld ikke nødvendigvis er en klimavenligt, men der er mange komponenter i det regnskab, som vi kan og bør se nærmere på. 

I  forbindelse med boden har vi lavet en instagram-profil, der hedder @uld_er_guld, og her vil vi poste aktører, virksomheder, ideer og viden om uld. Hvis du vil være med her, skal du sende mig nogle fotos til opslaget, og noget tekst, som kan ledsage dem. Her må du gerne fortælle, hvorfor dit produkt er klimavenligt eller, hvad du gør for at udvikle det i klimavenlig retning. Du laver selv relevante hashtags, men disse kommer også med i opslaget  #Klimafolkemødet #Klimahandlingsammen 

Hvis du poster noget på din egen profil, kan du også tagge #uld_er_guld

Opslagene vil blive lagt på de næste par uger. 

I boden vil vi vise uld og produkter frem. Folk vil få mulighed for at filte med rå uld og mærke uld og uldtyper. I et vist omfang vil vi også trykke nogle plakater og andet skriftligt materiale, men fokus er på konkrete produkter/materialer/aktiviteter, som kan sanses.

Hvis du har produkter eller materiale, som kan passe ind, så vil vi rigtig gerne have det med. 

Og helt kort om os:

Berit arbejder med får, uld og naturpleje på Lystbækgård ved Ulfborg. https://www.lystbaekgaard.dk/

Jeg arbejder med uld og filtning i Filtværket i Odense, hvor vi bl.a. fremstiller urner af uld.https://www.metteoestman.dk/ @mette.oestmanhttps://www.uurna.dk/ @uurna_urnerhttps://www.kaeledyrsurner.dk/ @uurna_kaeledyr

Venlig hilsen

Mette Østman

FiltværketØrstedsgade 20 TV,1

5000 Odense C

Tlf. 28559020

Back To Top