skip to Main Content

Fynske Fåreavlere har indkøbt professionel udstyr til gavn for alle medlemmer og med kyndig vejledning fra “øvede” medlem, kan du nu selv undersøge dine gødningsprøver under mikroskop, du tæller primært “Strongylideæg” og antallet x 50 giver dig en forholdsvis hurtig pejling om hvordan ormetrykket er. 

Foreningen har til en start KUN indkøbt et mikroskop og en startpakke med de nødvendige hjælpematerialer, så må vi se hvor populært dette tiltag bliver. Det er GRATIS for medlemmer, at undersøge deres gødningsprøver (1-3 pr. gang) og for ikke medlemmer vil undersøgelse af 1-3 gødningsprøver pr. gang koste 100,- kr.

Det er selvfølgelig ikke muligt for foreningen at ordinere ormemiddel, det skal som altid gå gennem din dyrlæge, men det at få vished om ormetrykket med jævne mellemrum vil være en stor fordel for dig som fåreavler.

Mikroskop og hjælpematerialer er i første omgang sat klar hos:  Jytte Lindegaard, Vestergade 56, Vester Hæsinge, 5672 Broby

Ring eller SMS til Jytte på 30 34 47 23 for at aftale tid og som en start prøver vi som udgangspunkt, at have “åbent” alle eftermiddage med undtagelse af tirsdag og lørdag.

(Aftal tid !! for Mikroskopet står aflåst).

Back To Top