skip to Main Content
Billeder fra en smuk og hyggelig Fårets dag hos Davrehøj Økobrug v/Jette Larsen, Kragemosevej 17, 5683 Haarby, Finuld, Suffolk og Dorset.
      
   
Påske lørdag den 8. april 2023 

Klik på dette link for at se en print venlig PDF oversigt

I år er der 11 besætninger på Fyn og øer, som holder åben stald på Fårets dag, med mange fåreracer repræsenteret. Dejligt at så mange af jer avlere fortsat vil bruge dagen, og være med til at formidle både viden og oplevelser med dyre- og fårehold i særdeleshed, med alt hvad det indebærer.
De 11 fynske fåreavlere som åbner stalddørene for besøg er flg.:

 1. Birthe og Keld Frandsen, Radbyvej 44, Radby, 5320 Agedrup. Texel/Lleyn-kryds.

Der spindes garn og der er mulighed for og prøve at spinde. Desuden er der udstilling og salg af hjemmelavede uldne produkter. Der kan ses en masse lam og andre husdyr såsom ponyer, kvæg, fjerkræ og kaniner.

 1. Dreyers gårdbutik v/Mikkel Dreyer og Thrine Jacobsen, Bindekildevej 93, 5250 Odense SV. Texel, Såne og kryds Lleyn/Texel

Generationsskiftet er i gang. Det er nu Mikkel og Thrine som byder velkommen til Fårets dag, hvor man kan se får af racerne Texel og Sånefår + blandingsfår. På Fårets dag vil man også kunne se lam. Ligeledes har man mulighed for at se traktorer, mejetærsker og andre maskiner, som vi bruger her på gården. Udover får har vi også andre dyr køer med kalve og grise. Gårdbutikken vil være åben.  I gårdbutikken vil der være mulighed for køb af lammeprodukter såsom kød, garn og skind. Ligeledes mulighed for køb af gårdens andre produkter. I cafeen vil der være kaffe på kanden og kage. Smagsprøver af lammeprodukter.

 1. Dan og Dorthe Mortensen, Kalvegangen 23, 5471 Søndersø. Wensleydale.

Viser og fortæller om deres fårebrug med racen Wensleydale. Der er udstilling og salg af råuld, garn, strik og skind.

 1. Kirsten og Leif Steensen, Gl. Aarup, 5560 Aarup, Gotlandske pelsfår.

Der serveres kaffe/te, smagsprøver, klappe et lam, uld og skind, høre om racen og hvordan vi arbejder med vores får.

 1. Gårdbutikken Birkholm v/Lise-Lotte og Martin Phillip, Lindehusvej 2A, 5750 Ringe. Såne.

Vi får besøg af Signe som kan en hel masse med uld og der vil blive mulighed for at prøve forskellige arbejdsteknikker – karte – tese – spinde. Vi håber at få besøg af påskeharen og måske en ballonpige.

Vi har åbent i butikken og griller en pølse og der er kaffe og kage.

 1. Davrehøj Økobrug v/Jette Larsen, Kragemosevej 17, 5683 Haarby, Finuld, Suffolk og Dorset.

Vi har en mindre økologisk ejendom på 13 ha, som drives efter biodynamiske principper.  Vi bor højt med en flot udsigt over Helnæs Bugten. Vi har 28 får med søde livlige lam. Vores får er en blanding af Finuld, Suffolk og Dorset. På fårets dag åbner vi stalden, så du både kan se dyrene og kæle med lammene. Vi har en lille cafe med kaffe, te, brød m.m. Der vil også være aktiviteter for børn og salg af kunsthåndværk i filt.

Vi håber på godt vejr, ellers har vi et stort maskinhus, hvor cafeen rykker ind.

 1. Herredslund fårebrug v/ Mette Clement Jørgensen, Herredsbjerg 16, 5683 Hårby. Gotlandske pelsfår, Islandske får.

Fårets dag hos Herredslund uld og garn. Kom og oplev vores dejlige får og geder, vi håber på at der er kommet lam, der kan kæles. Se vores produkter, uldgarn og lammeskind. Der vil blive spundet garn på rokken. Kik ind.

 1. Flemming og Ulla Christensen, Avernakø Gårdbutik, Skallevej 18, 5602 Avernakø, Texel, Suffolk, Dorset og Gotlandske pelsfår.

Avernakø Gårdbutik er et familiedrevet landbrug, med en besætning bestående af 120 moderdyr af racerne Texel, Suffolk, Dorset og Gotlænder. Vi får lam indendørs af to omgange, et tidligt hold først på året og et lidt senere hold midt på foråret. Sidste læmning går i gang d. 1 april. Vores lam afsættes fra vores egen Gårdbutik og hos SuperBrugsen i Faaborg.
Udover vores besætning af får, består vores produktion af 10 Hereford ammekøer og 2 ha æbleplantage. 
Vi glæder os til at kunne slå dørene op til fårets dag lørdag d. 8 april, og invitere indenfor i stalden, som forhåbentlig bugner af lam i alle størrelser. Og hvem ved måske vi får en fødsels at se i løbet af dagen.
Vi tænder op i grillen i løbet af formiddagen, så der til middag er mulighed for at købe en grillpølse samt drikkelse. Vi glæder os til at se jer.

Færgen går fra Faaborg kl. 10, billetter bestilles på www.oefaergen.fmk.dk, der er transport fra/til færgen på traktor og vogn, færgen sejler fra Avernakø kl. 15. Vi bor ca. 3 km fra færgen så en lille frisk cykeltur er også muligt.  

 1. Ille Schmidt Nielsen, Egelundvej 4, Stoense Mark, 5953 Tranekær, Texel og Swartbles.

Vi vil gerne vise vores fårebesætning frem, på det tidspunkt, hvor vores 7 moderfår har lam. Vi regner med 12 – 14 lam. Vi har 2 Texel og 5 Svartbles moderfår. Der er mulighed for at gå en tur med os og kæle med de meget gæstfri får. Det er særlig egnet for børn. Vi har altid kaffe på kanden, samt lidt “småbeværtning”.

 1. Lotte Feldborg, Skovgårdsvej 2, 5853 Ørbæk. Gotlandske pelsfår.

Vi vil gerne vise vores lille hobbyfårebrug med 7 moderfår frem, vi håber også at der er kommet lam. Det er muligt at se og mærke nogle af de produkter som vi får ud af vores fårebrug. Fåreklipperen kommer på besøg og klipper de får der har læmmet. Der er en lille café med kaffe/te og kage.

 1. Gårdbutikken Bodebjergvej 42, 5620 Glamsbjerg. Såne, Finuld samt blandingsfår. 

Vi har 25-30 moderfår hovedsageligt Såne, nogle enkelte finuld og enkelte blandingsfår. 

På dagen vil der i vores fårestald være mulighed for at se alle fårene og de helt nye lam, da vi på det tidspunkt er lige midt i læmmesæsonen. AK vil være i stalden til at fortælle og svare på spørgsmål. 

I vores gårdbutik kan der købes lidt ind af bl.a. kød fra vores egne dyr, både lammekød og oksekød fra de Hereford vi har gående på marken. 

Der vil også kunne købes forskellige forfriskninger i butikken. 

Back To Top