skip to Main Content
Påske lørdag d. 11. april 2020.

I år er der 10 besætninger på Fyn og øer, som holder åben stald på Fårets dag, med ligeså mange fåreracer repræsenteret. Dejligt at så mange af jer avlere fortsat vil bruge dagen, og være med til at formidle både viden og oplevelser med dyre- og fårehold i særdeleshed, med alt hvad det indebærer.
De 10 fynske fåreavlere som åbner stalddørene for besøg er flg.:

1. Birthe og Keld Frandsen har får af racen Lleyn. Her spindes garn på rok, og der er mulighed for og prøve at spinde. Desuden er der udstilling og salg af hjemmelavede uldne produkter. Der kan ses en masse får med lam og der er andre husdyr, såsom ponyer, kvæg, fjerkræ og kaniner.

Adresse: Radbyvej 44, 5320 Agedrup

2. Fjordvang Får v/Anette og Dan Fjordvang viser deres får frem. De har følgende racer: Såner, Wensleydales og Karakulfår. Det er midt i fårenes læmmesæson, så der er masser af små lam, både sorte og hvide. De har også høns og måske er årets første kyllinger allerede klækket.

Hvis vejret er godt, tændes der op i bålgryden og der vil være mulighed for at bage snobrød. Der kan købes kage, kaffe og saft samt garn, skind, plaider, hjemmestrik og meget andet.

Adresse: Hasmarkmosen 34, 5450 Otterup

3. Dorthe og Dan Mortensen har får og lam af racen Wensleydale. De byder gæsterne velkommen til en snak om fårehold, og der vil være en udstilling om rå-uld, garn, strik og skind.

Adresse: Kalvegangen 23, 5471 Søndersø

4. Dreyers gårdbutik v/Connie og Peder Dreyer byder indenfor til en snak om får og fårehold. Der vil være får med lam af racerne Såne og Texel. Der er også mulighed for at opleve flere andre husdyr: køer med kalve, grise, høns og landbrugsmaskiner. Der er arrangeret en skattejagt for børn med spørgsmål om får, en udstilling med salg af skind og garn. Gårdbutikken er også åben.

Adresse: Bindekildevej 93, 5250 Odense SV

5. Gårdbutikken Birkholm v/Lise-lotte og Martin Philip har får og lam af racen Såne, som de vil vise og fortælle om. Gårdbutikken er åben med salg af lammekød, frilandsgrise, marmelader, skind og garn fra Sånefår.

Adresse: Lindehusvej 2A, Sallinge, 5750 Ringe

6. Herredslund fårebrug v/Mette Clement Jørgensen vil gerne byde velkommen til åbent hus på Fårets dag. De har får af racerne Gotlandsk pelsfår og Islandske får. Her kan man møde kæle lam og kaniner, Uldværksted med spindeuld og uldgarn, samt en Café med kaffe / te og kage.

Adresse: Herredsbjerg 16, 5683 Hårby

7. Honninghuset Ærø v/ Bente Gaarde Christensen har får og lam af blandet kød- og malkeracer i alle aldre. Gårdbutikken er også åben med salg af hjemmelavede og lokale råvarer.

Adresse: Tværbymark 26-28, 5970 Ærøskøbing

8. Marcusholm gårdbutik v/Birgitte Staun glæder sig til at få besøg i stalden og i gårdbutikken. I år har de 7 moderfår med lam, 3 Finuldsfår og 4 Gotlandske Pelsfår. I gårdbutikken har de besøg fra Filtlaboratoriet i Odense, så der vil være rig mulighed for at få en snak om filt og uld. De har garn og karteflor fra egne får og ikke mindst, deres håndsyede ulddyner. Kom og se får og lam og få en ulden snak over en kop kaffe.

Adresse: Ravnholmvej 11, 5492 Vissenbjerg

9. Malene Ravn og Per Andreasen åbner også for staldbesøg påske lørdag, hvor I kan møde deres 5 moderfår af racen Swartbles, og høre om deres fårehold.

Adresse: Hundtoftevej 9, 5772 Kværndrup

10. Lotte Feldborg har et mindre fårehold af racen Gotlandske pelsfår. I kan se deres 7 moderfår og forhåbentlig er der også kommet lam. Fåreklipperen kommer på besøg og klipper de får som har læmmet. Der vil være en udstilling om gårdens får, uld, skind og strik, med salg af garn fra gårdens får. Der er på dagen en lille café med kaffe, the, saft og traditionen tro Uldkonens ølkage, som kan nydes i caféen eller i haven, hvis vejret er til det.

Adresse: Skovgårdsvej 2, Kragelund, 5853 Ørbæk

11. Får på Bjerget v/Dorte Bruun.”Får på Bjerget” er en mindre besætning med 12 moderfår. Fårene begynder at læmme i slutningen af marts, så der skulle være gode chancer for at se og klappe de fine små lam og mærke bløde lammeører. Der er lammeskind og garn af egen uld til salg, samt kaffe og boller.

Adresse: Bjerget 7, Andkær, 7080 Børkop. www.faarpaabjerget.dk

Back To Top