skip to Main Content

Af får og lam kommer mange forskellige produkter.

De forskellige fåreracer har hver deres egenskab og har hver deres særkende. Der er får som giver godt kød, nogle giver mange lam, andre har en speciel god uld til spinding og strik.

Nogen fåreavlere dyrker rene racer og andre kombinerer flere racer sammen. Alt sammen for at opnå lige præcis de egenskaber den enkelte avler foretrækker.

I Fynske Fåreavlere byder vi alle med interesse for får VELKOMNE, store som små.

 

For der er stor forskel på hvor mange får vi har og på hvor stort et areal, om det er på fritidsniveau eller vi arbejder mere professionelt med fåreavlen. Kendetegnende for fåreavlere på Fyn er mindre besætninger på omkring 8-10 dyr, et fåtal har 30 og derover.

Mange fåreavlere udnytter et mindre stykke jord til får, ligesom dyrene afgræsser områder der ikke anvendes til landbrugsjord, f.eks. naturpleje.

 

Måske er selvforsyningstankegangen årsagen til, at man begynder med får.
Får bringer folk sammen! Får er dejlige dyr, sociale, håndterbare og anvendelige. Dyrene bringer fåreavlere sammen i et fællesskab hvor fåreavl og fårets anvendelighed er i fokus.

I forbindelse med avlsarbejdet er det vigtigt at forny generne i fåreflokken og i den forbindelse kan man på hjemmesiden i menuen finde KØB OG SALG. Her kan man både sælge, købe og avertere efter nye avlsdyr. Også diverse materiel omhandlende får kan annonceres.

Fåreavlere finder ofte sammen i sociale fællesskaber. Det kan være omkring håndarbejde som strik, filtning, spinding, farvning, garvning af skind og skindsyning. Om avlsarbejde, fodring og indkøb, afsætning og naturpleje som afgræsning.

Får bringer glæde og energi – og øget livskvalitet!

Back To Top